Spring til indhold

Dagtilbudstermometeret

BMlegehusCirkel.jpg

Nyt dagtilbudstermometer er på vej!

Siden 2012 har hundredvis af dagtilbud brugt DCUMs Dagtilbudstermometer til at indfange børnenes eget syn på børnemiljøet i daginstitutionen.

I 2019  deaktiverede vi Dagtilbudstermometeret for at udvikle et nyt og forbedret værktøj. Mange har siden spurgt efter Dagtilbudstermometeret, og nu kan vi endelig sige at en ny og forbedret udgave er på trapperne.

Med det nye Dagtilbudstermometer giver DCUM danske dagtilbud og forvaltninger et let og overskueligt pædagogisk værktøj til at arbejde med dagtilbuddenes børnemiljø ud fra et børneperspektiv.

Se de tidligere års undersøgelser med Dagtilbudstermometeret

læs mere

Hvad er dagtilbudstermometeret?

 

Dagtilbudstermometeret er et talende spørgeskema til børn i alderen 4-6 år. Med hjælp fra en talende super-abe bliver børnene ledt igennem spørgsmål om blandt andet leg, børnefællesskaber, skældud, medbestemmelse og pladsforhold.

 

Dagtilbudstermometeret er udviklet af DCUM og udspringer af det tidligere 'børnemiljøtermometer' (2007-2012)

  

Værktøjet er intuitivt og lettilgængeligt. Det er simpelt at oprette institutioner, børn og resultaterne præsenteres i overskuelige rapporter, der også guider dagtilbud og forvaltning videre, så resultaterne kan omsættes til nye handlinger i de pædagogiske praksisser.

Det er vores ambition at Dagtilbudstermometeret skaber nye refleksioner og øger inddragelse af børneperspektivet i den pædagogiske praksis omkring arbejdet med børnemiljøet.

 

Det nye dagtilbudstermometer kommer 3. maj 2021! 

Kontakt

Heidi Knudsen

Fagansvarlig konsulent - dagtilbud

email: knudsen@dcum.dk.   tlf: 72 26 54 14