Spring til indhold

DCUM sætter fokus på trivsel blandt LGBT+-elever med en række workshops

header image
billede
SM2pigerExt

DCUM har afholdt den anden workshop i en række workshops om trivsel blandt LGBT+-elever, hvilket skete foran 90 erhvervsskolelærere. Nu fortsætter turen rundt i Danmark. Formålet med workshoppene er at udbrede viden om LGBT+ og arbejde aktivt med at sikre inkluderende fællesskaber, hvor også LGBT+-elever kan trives.

90 erhvervsskolelærere var samlet, da DCUM afholdt workshop om LGBT+-elevers trivsel. Den var den anden workshop ud af en række andre, som finder sted over hele Danmark. Workshoppene er målrettet ungdoms- og erhvervsuddannelser, og DCUM har allerede mere end ti workshops skrevet i kalenderen.

Emilie Stougård er udviklingskonsulent ved DCUM og er med til at facilitere workshoppene. Hun ser det som et vigtigt fokus og er glad for, at så mange skoler i Danmark viser interesse.

”Alle elever skal trives – også LGBT+-elever. Derfor er vi også glade for at være med til at sætte fokus på emnet,” siger hun og beskriver, hvad en workshop indeholder:

”På workshoppen bidrager vi med viden, og deltagerne får lov til at arbejde med at lave mulige tiltag ude på skolerne. Deltagerne kommer også til at drøfte konkrete cases, som kan opstå i hverdagen, og vi skal tale om, hvad vi gør, når LGBT+-elever mistrives."

 

Emilie Stougård
Udviklingskonsulent ved DCUM

"Alle elever skal trives – også LGBT+-elever. Derfor er vi også glade for at være med til at sætte fokus på emnet"

Danmarksturneen fortsætter efter sommerferien

I forbindelse med seneste workshop oplevede Emilie Stougård, at deltagerne var engagerede og tog emnet seriøst.

”Vi oplevede, at der var gode refleksioner og en stor velvilje i forhold til at arbejde med og forholde sig til temaet,” siger hun og glæder sig til at fortsætte turneen rundt i Danmark efter ferien.

DCUM fortsætter nemlig efter sommerferien med at afholde workshops i Jylland, på Sjælland og på Bornholm. Det hele sker i forbindelse med et projekt hos DCUM, som sætter fokus på at skabe større trivsel for LGBT+-elever.

For mere information kontakt Emilie Stougård på
Telefon: 73 54 54 34
E-mail: [email protected]

Vi har tidligere lavet inspirationsmaterialer, værktøjer og videoer om trivsel blandt LGBT+-elever målrettet lærere. Det hele kan du finde her.