Spring til indhold

Ny app: Indeklima-tjek kortlægger skolens indeklima på en dag

header image
billede
SMPige_I_vindueskarm.jpg

Et dårligt indeklima er skidt for både børn og voksne. Undersøgelser viser, at sygefraværet kan nedbringes mens både trivsel og læring kan øges ved at forbedre indeklimaet i de lokaler hvor det halter. Men hvordan identificerer man lige de lokaler? Et nyt DCUM projekt giver dig værktøjet.

 

App til indeklima

Problemerne med skolernes indeklima har været kendt og diskuteret i mange år. Men selvom problematikken er velkendt, har mange skoler og kommuner svært ved at konstatere i hvilke lokaler indeklimaet er udfordret, og hvad de kan gøre for at forbedre det. Det vil app'en Indeklima-tjek hjælpe med. 

Kortlæg indeklimaet på 1-2 dage

Med en tablet i hånden vil skolerne selv kunne kortlægge deres indeklima på en dag eller to. Indeklima-tjek app'en kræver ingen forkundskaber at bruge, og enhver af skolens ansatte vil med en tablet og en internetforbindelse hurtig kunne identificere eventuelle indeklimaudfordringer i skolens lokaler.

På baggrund af kortlægningen udarbejder app'en automatisk overblik og rapport, samt skræddersyet vejledning og gode råd til indeklimaforbedringer på den pågældende skole.

Ikke-navngivet-1@2x.jpg
Mikkel Windfeld
fagkonsulent, DCUM

"med app'en 'indeklima-tjek' vil enhver skole kunne kortlægge deres indeklima på een dag, og dermed tage et vigtigt skridt på vej imod et forbedret undervisningsmiljø samt øget trivsel og læring"

 

 

Læs mere og hent appen IK-TJEK her:

 

 

 

Se også DCUMs undervisningsmaterialer til arbejdet med indeklima

læs mere

En del af Masseeksperimentet

Den første testversion af Indeklimatjek afprøves  i forbindelse med Masseeksperimentet 2021.

Her vil skolerne få mulighed for at screene indeklimaet med den nye app, og efterfølgende dykke ned i, hvad de kan gøre ved eventuelle problemer. 

Masseeksperimentet er således med til at udvikle og kvalificere den endelige version af IK-tjek appen.

> mere om masseeksperimentet

  

Hvem står bag?

Indeklimatjek udvikles og testes i et bredt samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Transition, Saint-Gobain og Dansk Center for Undervisningsmiljø.

 

Projektet gennemføres med støtte fra Realdania.