Spring til indhold

Håndbog: Indeklima i skoler

header image
billede
SM2drengeint.jpg

Grundlaget for et sundt voksenliv skabes, når man er barn. Derfor fortjener børns indeklima ekstra meget opmærksomhed. Realdania udgiver håndbog om indeklima i skoler.

med en ny håndbog vil Realdania inspirere danske kommuner til at arbejde strategisk med skolernes indeklima .

Håndbogen henvender sig primært til kommunale medarbejdere i de relevante forvaltninger, men vil forhåbentlig også inspirere f.eks. politikere og skoleledere, og inspirere til samarbejder med dem, der færdes i indeklimaet til daglig, nemlig lærere og elever.  

Håndbogen er baseret på erfaringerne fra et pilotprojekt med 12 kommuner, der siden 2019 har arbejdet med at udvikle strategiske indeklimaplaner. Erfaringerne fra Esbjerg, Aarhus, Helsingør, Hvidovre, Silkeborg, Ballerup, Kolding, Middelfart, Odense, Dragør, Albertslund og Haderslev kommuner viser, at udgangspunktet for kommunerne er vidt forskelligt, og at det har ført til vidt forskellige strategier for indeklimaet. Men der er også nogle fællestræk.  

DCUM app kan kortlægge skolens indeklima

Arbejdet med skolens indeklima forudsætter at man ved hvor skoen trykker. Med andre ord: Skolens indeklima skal kortlægges. Med DCUMs app IK-tjek kan skolens indeklima kortlægges på få dage som en del af undervisningen. IK-tjek er desuden en del af Masseeksperimentet 2021, hvor netop indeklima og trivsel er i fokus.

IK-tjek er et hands-on redskab der gennem data giver overblik over indeklima tilstanden ude på skolerne. Og så kan man ovenikøbet gøre det helt uden at skulle investere i dyrt teknik og  måleudstyr. Realdanias håndbog giver jer inspiration og vejledning til at planlægge skolens indeklima-indsats, mens IK tjek er redskabet som kortlægger indeklimaet, og giver konkrete forslag til hvordan I kan forbedre det.

 

Mette Folmer
DCUM

"IK-tjek er et er et hands-on redskab der giver overblik over skolens indeklima uden at man behøver investere i teknik og dyrt måleudstyr"

SMpige_cirkel.jpg

 

                >>   læs mere om IK-tjek appen her

DCUM Webinar-række: Fysisk og Æstetisk undervisningsmiljø

Skoleledere fortæller om deres erfaringer med det byggede undervisningsmiljø. Det er alt fra betydningen af den pædagogiske version, til hvordan man træffer kloge valg ved at teste før man bygger. 

Se vores webinar og få gode råd direkte fra skoleledere der står overfor renovering eller nybyg af deres skole.

 

Afholdte webinarer:

Webinar 1: Betydning af pædagogisk vision for et succesfyldt byggeri

Webinar 2: Skab værdi i dit byggeprojekt - tænk ibrugtagning ind fra start 

Webinar 3: Når eleverne selv bygger deres undervisningsrum

Webinar 4: Træf kloge valg og test i praksis før du bygger dit undervisningsmiljø

Webinar 5: Rum og udvikling af ny skolekultur

Webinar 6: Gode skoletoiletter og elevansvar

Webinar 7: Sådan kan indeklimaet tænkes ind i hverdagens pædagogik

Webinar 8: Få gode råd og ideer til hvordan skolens fysiske rammer kan understøtte lærernes samarbejde 

webinar_foto_2020.png