DCUMs netværk
DCUM deltager i netværk og driver egne netværk for at samle og dele viden og inspiration om børne- og undervisningsmiljø.
læs mere
Corona-nedlukningen af samfundet, har betydet, at langt størstedelen af elever på ungdomsuddannelserne har og stadig modtager fjernundervisning i en længere eller kortere periode. Men hvordan skaber vi et godt undervisningsmiljø i det virtuelle læringsrum?
Faglig og social trivsel under corona
Med støtte fra Region Midtjylland’s Uddannelsespulje vil DCUM, i samarbejde med Mercantec, Randers Statsskole og Aarhus TECH indsamle viden og udvikle praktiske værktøjer, der kan styrke undervisningsmiljøet i fjernundervisningen.
Projektet ’Det gode undervisningsmiljø på afstand’ har til formål at skabe de bedste forudsætninger for elevernes trivsel, under de nye og forandrede vilkår, som følge af Covid-19. Såvel fagligt som socialt.
Udvikles af elever og lærere
På baggrund af interviews og udviklingsworkshops med elever og undervisere på Randers Statsskole, Mercantec og Århus Tech, vil DCUM indsamle viden om best practice, og sammen med ungdomsuddannelserne udvikle et konkret og praksisnært inspirationsmateriale, der kan bidrage til at styrke undervisningsmiljøet i undervisning på afstand.
Projektets tre pejlemærker:
Vil du vide mere om projektet er du velkommen til at kontakte projektleder Lea Høxbroe Jeppesen eller pædagogisk konsulent Anne Sindal
Lea Høxbroe Jeppesen
72 26 54 01
Indledende interviews med ca. 35 elever, 25. skoler, og 5 undervisere viser at online læringssituationer er særligt følsomme i forhold til
På baggrund af de 4 workshops og elevsamtalerne skal vi nu udvælge cases og eksempler på inspirerende praksis som vi tage med i det kommende instpirationsmateriale.
Og der er nok at tage af!
Workshops og samtaler har givet rigtig mange gode og konkrete forslag og anbefalinger fra praksis.
Anbefalinger til uddannelsesledere/rektorer
Anbefalinger til undervisere
CORONADUKS
Foregrib ensomhed og isolation ved at udpege/vælg een lev der har ansvar for at holde kontakt til eventuelle hjemsendte/karantæneramte elever
Under kyndig styring af Lea og Anne er skoleledere og undervisere blevet guided igennem 4 online workshops.
Det har udover god erfaringsudveksling givet helt konkrete input til indholdet i det kommende inspirationsmateriale.
KENDER DU TYPEN?
Giv indblik i hinandens liv med lidt online-smalltalk. Lav f.eks quiz hvor eleverne på skift stiller nogle spørgsmål som de andre skal gætte, men de filmer. F.eks: Hvad spiser jeg til morgemad i dag? Havregryn eller boller? Lad underviseren starte, så eleverne også får et indblik i hans/hendes liv.
Anbefalinger til elever
DCUM deltager i netværk og driver egne netværk for at samle og dele viden og inspiration om børne- og undervisningsmiljø.
læs mere
Som tilsynsmyndighed vil DCUM arbejde for at sikre et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø for alle elever og studerende, som er omfattet af undervisningsmiljøloven.
DCUM anser inddragelse af elever og studerende i skolens arbejde med undervisningsmiljøet som en forudsætning for at skabe et godt undervisningsmiljø. Tilsynet bestræber sig derfor på, at elevernes og de studerendes stemme bliver hørt i alle tilsynssager.
læs mere