Spring til indhold

Tilsyn: Elever, studerende, forældre m.v.

SMGymsal.jpg

DCUM fører tilsyn med undervisningsmiljøet. Det betyder, at DCUM holder øje med, om landets skoler overholder nogle regler, der er med til at sikre, at elever og studerende har et godt undervisningsmiljø.

DCUM kan få viden om skolernes undervisningsmiljø, når DCUM behandler klager over mobning eller lignende eller når borgere eller andre henvender sig til DCUM omkring problemer med undervisningsmiljøet. 

I sjældne tilfælde kan DCUM beslutte, at føre tilsyn med en konkret skole. Det kan vi beslutte, hvis vi f.eks. har modtaget flere henvendelser fra borgere omkring problemer med undervisningsmiljøet på den samme skole eller vi får viden om særligt grove problemer med undervisningsmiljøet.

Det er alene DCUM som beslutter, om vi fører tilsyn med en skole. Derfor har man ikke krav på, at DCUM fører tilsyn på baggrund af en henvendelse. Man har heller ikke krav på at blive informeret, hvis DCUM beslutter at føre tilsyn med undervisningsmiljøet på en skole, selvom man har sendt en henvendelse, som har været med til, at DCUM har besluttet at føre et konkret tilsyn.

DCUM ifølge undervisningsmiljøloven ikke tage ud på skolerne når vi fører tilsyn. Derfor bruger vi skriftligt materiale til at føre tilsyn. Det kan f.eks. være redegørelser, referater, beskeder fra studerende og elever eller andet materiale, som kan sige noget om skolernes arbejde med det problem vi undersøger.

 

Vil du oplyse DCUM om problemer med undervisningsmiljøet på en skole?

Alle kan hende sig til DCUM, hvis man vil fortælle DCUM om problemer med undervisningsmiljøet på en skole eller hvis man har spørgsmål til skolernes arbejde med undervisningsmiljøet.

Fordi DCUM bruger alle henvendelser til at få et indblik i generelle problemer på skolerne og også i sjældne tilfælde kan vælge at føre tilsyn med undervisningsmiljøet på en skole, registrerer vi din henvendelse. Du behøver ikke at oplyse dit navn.

Hvis du vil oplyse DCUM om problemer med undervisningsmiljøet på en skole, så kan du enten ringe, skrive en mail eller bruge vores kontaktformular. Du finder vores kontaktoplysninger og kontaktformularen nederst på siden eller under fanen kontakt.

Du kan også ringe til DCUM hvis du har spørgsmål om tilsynets arbejde, skolernes arbejde med undervisningsmiljøet eller andre spørgsmål omkring undervisningsmiljøet.

Hvis du er elev eller forældre til et barn på en skole og vil klage over, hvordan skolen håndterer mobning eller lignende, skal du kontakte Den Nationale Klageinstans mod Mobning. Du kan læse mere om klageinstansen her, hvor du også finder kontaktoplysninger.