Spring til indhold

Undervisningsmiljøprisen UMP 2022

UMP21_webbillede.png (2)

Hvert år uddeler undervisningsministeren 100.000 kr til en skole eller et studiested, som har gjort en særlig indsats for at skabe og opretholde et godt undervisningsmiljø. 

UMP hvad?
Undervisningsmiljøprisen UMP tilfalder en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. De 100.000 kr. tilfalder skolen/studiestedet.

Indsatser som belønnes er kendetegnet ved at de har forbedret undervisningsmiljøet på den pågældende skole/studiested. Indsatsen kan både handle om de fysiske rammer, lokaler, inde- og udearealer, men det kan også være tiltag i det psykiske miljø som f.eks handler om relationer, social trivsel og/eller faglig trivsel.

Hvem?
Alle kan indstille og alle kan indstilles. Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet, så kan du indstille vedkommende til Undervisningsmiljøprisen. På baggrund af indkomne indstillinger udvælger og foreslår DCUM tre vinderkandidater til undervisningsministeren.

 

DCUM #3 Jammerbugt low (4 of 56).jpg (1)

DCUM

"Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet ?"

 

 

UMP og DCUM
DCUM ser Undervisningsmiljøprisen i en naturlig sammenhæng med det oplysnings-, informations- og formidlingsarbejde centret udfører, for at fremme udviklingen af et godt undervisningsmiljø på alle landets skoler og uddannelsessteder. Elevernes og de studerendes muligheder for udvikling og læring er helt afhængig af et godt undervisningsmiljø, hvor de selv er engagerede aktører sammen med ledelsen og underviserne.

Har du spørgsmål vedrørende Undervisningsmiljøprisen UMP, så send en mail til [email protected]um.dk eller ring til DCUM på +45 72 26 54 00. 

Om UMP

  • Undervisningsmiljøprisen er indstiftet i 2005 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.

  • Undervisningsmiljøprisen uddeles en gang om året og den består af et diplom og 100.000 kr fra undervisningsministeriet.
       

INDSTIL DIN KANDIDAT TIL UMP 2022 VIA FORMULAREN NEDERST PÅ SIDEN

OBS! FRISTEN FOR INDSTILLING TIL UMP 2022 ER UDLØBET.


 

 

 

 

Vinder af Undervisningsmiljøprisen UMP 2021: Himmerlandscentrets Idrætsefterskole

læs mere

Nominerede til Undervisningsmiljøprisen UMP 2021 

læs mere