Spring til indhold

Undervisningsmiljøprisen UMP

UMP21_webbillede.png (2)

Hvert år uddeler undervisningsministeren 100.000 kr til en skole eller et studiested, som har gjort en særlig indsats for at skabe og opretholde et godt undervisningsmiljø. Skoleåret 20-21 har været specielt, og et fokus på undervisningsmiljøet er vigtigere end nogensinde.

UMP hvad?
Undervisningsmiljøprisen UMP tilfalder en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. De 100.000 kr. tilfalder skolen/studiestedet.

Indsatser som belønnes er kendetegnet ved at de har forbedret undervisningsmiljøet på den pågældende skole/studiested. Indsatsen kan både handle om de fysiske rammer, lokaler, inde- og udearealer, men det kan også være tiltag i det psykiske miljø som f.eks handler om relationer, social trivsel og/eller faglig trivsel.

Hvem?
Alle kan indstille og alle kan indstilles. Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet, så kan du indstille vedkommende til Undervisningsmiljøprisen. På baggrund af indkomne indstillinger udvælger og foreslår DCUM tre vinderkandidater til undervisningsministeren.

 

DCUM #3 Jammerbugt low (4 of 56).jpg (1)

DCUM

"Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet under Coronaen?"

 

 

UMP og CORONA

Skoleåret 20-21 er præget af hjemsendelser, nedlukning og fjernundervisning. Det sætter trivslen under pres. Men netop undervisningsmiljøet er særlig vigtigt at fokusere på i en situation hvor vi skal have et klassefællesskab til at fungere på afstand.

  • Hvordan er vi gode klassekammerater hver for sig?

  • Hvordan får vi alle med i fællesskabet, når vi ikke mødes fysisk?

  • Hvem har fundet en form på fjernundervisningen, som samtidig gavner undervisningsmiljøet?INDSTIL DIN KANDIDAT TIL UMP 2021 VIA FORMULAREN NEDERST PÅ SIDEN


 

UMP og DCUM
DCUM ser Undervisningsmiljøprisen i en naturlig sammenhæng med det oplysnings-, informations- og formidlingsarbejde centret udfører, for at fremme udviklingen af et godt undervisningsmiljø på alle landets skoler og uddannelsessteder. Elevernes og de studerendes muligheder for udvikling og læring er helt afhængig af et godt undervisningsmiljø, hvor de selv er engagerede aktører sammen med ledelsen og underviserne.

Har du spørgsmål vedrørende Undervisningsmiljøprisen UMP, så send en mail til ump@dcum.dk eller ring til DCUM på +45 72 26 54 00. 

Om UMP

  • Undervisningsmiljøprisen er indstiftet i 2005 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.

  • Undervisningsmiljøprisen uddeles en gang om året og den består af et diplom og 100.000 kr fra undervisningsministeriet.
       
UMP frist21.png

 

 

rybners1.JPG

Vinder af Undervisningsmiljøprisen UMP 2018           

læs mere
img1031-kopi.jpg

Vinder af Undervisningsmiljøprisen 2019

læs mere

Fristen for indstilling til Undervisningsmiljøprisen UMP 2021 er udløbet. (31. marts 2021)