Spring til indhold

Vinder af Undervisningsmiljøprisen 2018: Rybners Almene Gymnasium

rybners1.JPG

"Jeg er ked af sådan at hive jer ud af undervisningen, men vi har fået besøg fra København". Sådan indledte rektor Lars Henry Andersen en tale til eleverne på Rybners Gymnasium fredag kl 10.15. Årsagen var dog glædelig, idet han for en intetanende elev- og lærerflok kunne afsløre, at gymnasiet var vinder af Undervisningsmiljøprisen 2018.

Undervisningsministeriet mødte uanmeldt op på gymnasiet med blomster og diplom, samt meddelelsen om, at skolen havde vundet Undervisningsmiljøprisen UMP2018 blandt mere end 80 kvalificerede ansøgere. Med prisen følger desuden en kontant belønning på 100.000 kr.

’Åbent laboratorium’ på naturvidenskabelig studieretning er et af de tiltag som på Rybners Gymnasium inspirerer eleverne til fordybelse. Vejledning og undervisning på elevernes præmisser er kodeord i gymnasiets tilgang til et godt undervisningsmiljø og det har givet pote. Bag 'Åbent laboratorium' står de to undervisere Max Wilken Pedersen og Ole Gadsbølle som på scenen modtog både diplom, blomster og en personlig hilsen fra undervisningsministeren.

Stort tillykke til Rybners Almene Gymnasium.

rybners2.JPG
Merete Riisager
undervisningsminister

"På Rybners er I gode til at tænke lidt anderledes, og se hvad der er vigtigt for at skabe den gode undervisning"

 

Fortjener din skole at vinde Undervisningsmiljøprisen og 100.000 kr? Ansøg her

I januar måned udpegede Undervisningsminister Merete Riisager 3 finalister i kampen om Undervisningsmiljøprisen 2018. Det var blandt disse tre den endelige vinder skulle findes. De tre nominerede var udvalgt blandt de mere end 80 ansøgninger fra skoler og uddannelsessteder over hele landet.

På skolernes nationale trivselsdag - fredag 2. marts - blev spændingen så udløst, da undervisningsministeriet troppede op på Rybeners Gymnasium med den glædelige nyhed.

De øvrige to finalister var Satellitten, Specialcenter Vest (Ringkøbing Skole) og udskolingen 'Vinklen' på Bøgeskovskolen i Viborg.

 

 

 

< Se Rybners bliver overrasket af diplom, blomster og kæmpecheck

 

 

Undervisningsministeren siger tillykke til Rybners >

Læs mere om undervisningsmiljøprisen UMP

læs mere