Spring til indhold

DCUM-vejledning: Trivsel ungdomsuddannelser

header image
billede
STpige_rødhåret.jpg

Ifølge Undervisningsmiljøloven skal alle ungdomsuddannelser arbejde systematisk med at udvikle og forbedre deres undervisningsmiljø, hvilket også omfatter trivselsarbejdet.

Trivsel kan betegnes som tilfredshedsbegrebet hos en person som en generel følelsesmæssig holdning eller tilstand. I undervisningssammenhænge kan trivsel forstås som et resultat af et sundt fysisk, psykisk såvel som æstetisk undervisningsmiljø. 

Der stilles forskellige krav til trivselsarbejdet til ungdomsuddannelser. Du kan finde information om de forskellige krav i DCUM-vejledningen.

Hent vejledningen her:

       

Få hjælp til UMV'en på jeres skole med DCUMs værktøj 'UMV Sådan! til Ungdomsuddannelser'

læs mere

Hvem fortjener 100.000 kr?

Hvert år uddeler undervisningsministeren 100.000 kr. til en skole eller uddannelsesinstitution, der har gjort noget særligt for undervisningsmiljøet

Undervisningsmiljøprisen gives til en lærer, elev, klasse, årgang, lærergruppe, skole eller et uddannelsessted, der har gjort en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige  indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. Pengepræmien tilfalder skolen eller uddannelsesstedet.


læs mere
SMSkatere.jpg