Spring til indhold

Ungemiljøer på erhvervsskolerne

20070510-078.jpg

Hvorfor fravælger de unge erhvervsskolerne? Hvilken effekt har skolernes fysiske rammer på de unges valg? Og hvordan kan vi skabe attraktive læringsmiljøer?

Rundt om i landet arbejdes der på at tiltrækker flere unge til erhvervsuddannelserne, da der er hårdt brug for flere faglærte i vores samfund. På denne konferencedag sætter vi fokus på, hvilken rolle de fysiske rammer på erhvervsskolerne spiller for de unges valg af ungdomsuddannelse og på de unges trivsel og motivation, når de går på skolen.

På dagen kan du bl.a. høre oplæg fra 
Ole HeinagerMorten Bjørn HansenArnt Vestergaard LouwSuna Christensen, TEC - Technical Education CopenhagenMads Schmidt HaagensenPeter KristiansenBetina Bang Sørensen m.fl. om tendenser i de unges valg af uddannelse og de fysiske rammers betydning samt erfaringer fra udvalgte projekter. 

læs mere og tilmeldTilsyn med undervisningsmiljøet

Som tilsynsmyndighed vil DCUM arbejde for at sikre et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø for alle elever og studerende, som er omfattet af undervisningsmiljøloven. 

DCUM anser inddragelse af elever og studerende i skolens arbejde med undervisningsmiljøet som en forudsætning for at skabe et godt undervisningsmiljø. Tilsynet bestræber sig derfor på, at elevernes og de studerendes stemme bliver hørt i alle tilsynssager.

læs mere
20070425-027.jpg