Spring til indhold

Fremtidens skole og læringsrum: Indeklima

åbne_vinduer

På denne dag om indeklima i skoler sætter vi tiltrængt fokus på indeklimaet og løsninger på de udfordringer, det giver. Bliv klogere på blandt andet luft og temperatur, lys, støj og akustik og rengøring i skolen.

En række undersøgelser af skolernes indeklima viser, at klasselokaler i gennemsnit har CO2-niveauer højere, end myndighederne anbefaler i 47% af brugstiden. Dårligt indeklima påvirker vores helbred, og undersøgelser har også vist, at børn klarer sig markant dårligere i tests, hvis de opholder sig i klasselokaler med dårligt indeklima. Det svarer populært sagt til, at elever, som går i skoler med et rigtig godt indeklima, kan være et år foran pensum, når de når 9. klasse.

Men det er en krævende opgave at ændre ved indeklimaet på alle landets skoler: Én ting er, når vi bygger nye skoler; da skal vi være opmærksomme på udfordringen. Noget andet er alle de eksisterende skoler og de valg, vi skal træffe, når vi renoverer skoler. Hvordan skaber vi det bedste indeklima i skolen – også på skoler, der allerede er bygget?

læs mere


Tilsyn med undervisningsmiljøet

Som tilsynsmyndighed vil DCUM arbejde for at sikre et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø for alle elever og studerende, som er omfattet af undervisningsmiljøloven. 

DCUM anser inddragelse af elever og studerende i skolens arbejde med undervisningsmiljøet som en forudsætning for at skabe et godt undervisningsmiljø. Tilsynet bestræber sig derfor på, at elevernes og de studerendes stemme bliver hørt i alle tilsynssager.

læs mere
20070425-027.jpg

DCUM Webinar-række: Fysisk og Æstetisk undervisningsmiljø

Skoleledere fortæller om deres erfaringer med det byggede undervisningsmiljø. Det er alt fra betydningen af den pædagogiske version, til hvordan man træffer kloge valg ved at teste før man bygger. 

Se vores webinar og få gode råd direkte fra skoleledere der står overfor renovering eller nybyg af deres skole.

 

Webinar 1: Betydning af pædagogisk vision for et succesfyldt byggeri

Webinar 2: Skab værdi i dit byggeprojekt - tænk ibrugtagning ind fra start 

Webinar 3: Når eleverne selv bygger deres undervisningsrum

Webinar 4: Træf kloge valg og test i praksis før du bygger dit undervisningsmiljø

webinar_foto_2020.png