Spring til indhold

Fede læringsmiljøer på erhvervsskolerne

STMvinkelsliber.jpg

Hvordan kan vi indrette attraktive ungemiljøer på både eksisterende og nye erhvervsskoler, som taler til de unge og giver dem lyst til at være på skolen? Med denne konference sætter vi fokus på erhvervsskolernes fysiske rum og diskuterer, hvordan man skaber identitet omkring fag og faglighed, men samtidig formår at tiltale en bredere målgruppe.

Med den nye SVM-regering følger et større fokus på erhvervsuddannelserne – at få flere til at søge ind på uddannelserne og færre til at falde fra undervejs. Kvaliteten af undervisningen, udstyr og værktøj samt de fysiske rammer har længe været under kritik, og derfor vil regeringen nu sørge for, at der investeres mere i bygninger, lærekompetencer og udstyr.

Dette er gode nyheder for erhvervsskolerne, som længe har været lavt prioriteret. Og med ambitiøse mål om flere faglærte på arbejdsmarkedet til at løse nuværende og kommende problemstillinger – blandt andet omkring den grønne omstilling – er det altafgørende, at vi nu får mulighed for at løftet erhvervsskolerne og skabe attraktive læringsmiljøer, som kan tiltrække og fastholde flere elever. Men hvordan løser vi bedst den udfordring?

læs mere og tilmeld