Spring til indhold

Dansk Trivselsforum 2023 - noget at være fælles om!

DTF21_SørenØ-L.png

Vi er ikke færdige med at tale om fællesskaber i skolen

... og det bliver vi nok aldrig, for fællesskaberne omkring vores børn og unge er en bærende del af fundamentet under deres udvikling, trivsel og læring.

Vilkårene for fællesskaberne ændrer sig hele tiden. Ikke mindst mediehastigheden er med til at accelererer processerne omkring fællesskabernes opståen, forandring, udvikling og opløsning. Og så må vi ikke glemme, at ’fællesskaber’ ikke er et mål i sig selv. De skal være trygge, forpligtende og inkluderende. Og så skal de i øvrigt give plads til individet. Det mener vi i hvert fald når vi står udenfor og kigger på fællesskaberne. Men hvordan ser det ud indefra?

 

Uanset om det er faglige fællesskaber eller sociale fællesskaber, så betyder det noget hvad vi konkret er fælles om. Er vi fælles om at lære noget? Er vi fælles om en sang? Et spil? En leg? Det vil vi gerne undersøge på Dansk trivselsforum 2023, hvor dagen bla. byder på ...

 

  • Helle Rabøl Hansen, som vil gøre os klogere på fællesskabernes anatomi, og hvordan vi kan kvalificere dem.

  • Louise Klinge og Hans Henrik Knoop, som vil vise hvordan projektbaseret læring kan udmøntes i praksis til glæde for fællesskabet, trivsel og læring.

  • Bo Stjerne Thomsen fra LEGO Foundation, som sætter deltagerne til at bygge med LEGO klodser og fortæller om hvordan trivsel, læring og leg hænger sammen

  • Center for Ungdomsforskning, som vil indvi os i den seneste forskning om hvornår fællesskaber gør godt, og hvornår de gør ondt.
  • Sangens Hus, som vil dele viden om sangen som fællesskabende bidrag til skolens kultur, og give smagsprøver på, hvordan det ser ud og lyder i praksis.

  • Dansk Skoleskak, som vil vise at skoleskak bygger fællesskaber på tværs af alder, køn, sprog, kultur, baggrund og diagnoser og er derfor en reelt inkluderende, fællesskabende aktivitet.

 ... og en række andre spændende indslag. 

 

Så udover at få en masse viden, så skal vi altså synge, bygge LEGO og spille spil sammen. Målet er, at alle går hjem med følelsen af at have oplevet dagens pointer på egen krop. Brug tilmeldingsformularen nederst på siden, men skynd dig! Der plejer at være rift om pladserne.

Udover selve programindholdet, så dækker de 695,- også

  • Morgenmad
  • Stor frokostbuffet
  • Vand/kaffe/kage i løbet af dagen


Hent programmet for Dansk Trivselsforum 2023 her

Dansk Trivselsforum 2023

ODEON

Odeons Kvarter 1

5000 Odense C

                                                                     Der er 275 pladser - Tilmelding er igang - Først til mølle ...Deltageroplysninger

Faktureringsoplysninger

faktura på deltagergebyr (695,- ekskl moms) sendes til nedenstående

* = skal udfyldes

SKOLETRIVSEL FOR ALLE ! Et værktøj til alle som ønsker at arbejde strategisk med skolens trivselsindsatser

Gennem fire trin med videoer og øvelser guides skolens ledelse og trivsels-team gennem en proces, som styrker jeres strategiske arbejde med trivsel

læs mere
SMSkatere.jpg

DCUMs netværk

DCUM deltager i netværk og driver egne netværk for at samle og dele viden og inspiration om børne- og undervisningsmiljø. 

 

 

 

 

læs mere
SMpiger_verdenskort.jpg