Spring til indhold

DCUM undersøgelse om antimobbestrategier i folkeskolen

header image
billede
20070425-027.jpg

I denne rapport sætter DCUM fokus på spørgsmålene:  Hvordan udformer og anvender folkeskoler antimobbestrategier? Hvor er antimobbestrategierne udfordret og hvor har de succes?

Rapporten giver skolelederes, skolebestyrelsesformænds og elevers perspektiver i en interview- og spørgeskemaundersøgelse.

Undersøgelsen viser tre markante resultater i forhold antimobbestrategiarbejdet på skolerne:

Den usynlige antimobbestrategi

Hos 8 % af de skoler der er repræsenteret i undersøgelsen, hersker der tvivl om hvorvidt skolen har en antimobbestrategi eller ej.  Hvordan skal en antimobbestrategi virke hvis der hersker tvivl om hvorvidt den eksisterer?

DCUM rapport

"Hvordan skal en antimobbestrategi virke hvis der hersker tvivl om hvorvidt den eksisterer?"

Modstand mod antimobbestrategien

Flere skoleledere mener, at et ensidige fokus på mobning frem for trivsel er et negativt fokus, og at det kan igen skabe negativ opmærksomhed omkring emnet. Det kan i yderste konsekvens betyde, at antimobbestrategien får en negativ effekt, dvs at den fremavler mobning fremfor at bekæmpe mobning.

Hvad er mobning?

Mobning som fænomen er svært at forstå. Antimobbestrategien kan, udover at skabe en fælles forståelse for hvordan skolen håndterer mobning også være med til at etablere en fælles forståelse af selve begrebet mobning - en mobbedefinition.

 I rapporten fremlægges både de forskellige syn på antimobbestrategier, og DCUM’s anbefalinger til hvordan en antimobbestrategi kan udformes, anvendes og udnyttes til fulde.

Hent rapporten her:

 

 

DCUM værktøj: 8 tegn på mobning

Læs mere

Vejledning og skabelon til antimobbestrategi

Læs mere