Spring til indhold

Undervisningsmiljøprisen (UMP)

header image
billede
UMP21_webbillede.png

Undervisningsmiljøprisen (UMP) er med til at understøtte udviklingen af det gode undervisningsmiljø på alle landets skoler og uddannelsesinstitutioner. Med prisen følger 100.000 kr. til skolen/studiestedet.

Hvert år uddeles Undervisningsmiljøprisen til en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, der har gjort noget særligt for undervisningsmiljøet på stedet.

Indsatser, som belønnes, er kendetegnet ved, at de har forbedret undervisningsmiljøet på den pågældende skole eller på det pågældende studiested. Indsatsen kan både handle om de fysiske rammer, herunder lokaler samt inde- og udearealer, men det kan også være tiltag i forhold til det psykiske miljø, såsom relationer, social trivsel og/eller faglig trivsel.

 

 

UMP hvad?

Undervisningsmiljøprisen (UMP) tilfalder en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø.

De 100.000 kr. tilfalder skolen/studiestedet.

Om UMP

  • Undervisningsmiljøprisen er indstiftet i 2005 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.
  • Undervisningsmiljøprisen uddeles en gang om året og den består af et diplom og 100.000 kr. fra undervisningsministeriet.

 

Hvem kan indstille, og hvem kan man indstille?

Alle kan indstille, og alle kan indstilles. Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet, så kan du indstille vedkommende til Undervisningsmiljøprisen. På baggrund af indkomne indstillinger udvælger og foreslår DCUM tre vinderkandidater til undervisningsministeren.

UMP og DCUM

DCUM ser Undervisningsmiljøprisen i en naturlig sammenhæng med det oplysnings-, informations- og formidlingsarbejde centret udfører for at fremme udviklingen af et godt undervisningsmiljø på alle landets skoler og uddannelsessteder. Elevernes og de studerendes muligheder for udvikling og læring er afhængig af et godt undervisningsmiljø, hvor de selv er engagerede aktører sammen med ledelsen og underviserne.

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål vedrørende Undervisningsmiljøprisen UMP, så send en mail til [email protected] eller ring til Camilla Bergholm på 73 54 54 36.

 

 

 

 

Vinderen af UMP 2022 - udvidet elevdemokrati og medbestemmelse

Læs om Engbjergskolen

 

 

 Tidligere vindere af UMP >>

Vinderen af UMP 2021 - gode relationer og fællesskaber på tværs af elever

Læs om Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (HCI)

 

 

Vinderen af UMP 2019 - stærkt fokus på elevinddragelse og relationer imellem forældre, elever og lærere

Læs om Tønder Distriktsskole