Spring til indhold

Mobning: Ny klageinstans på vej

header image
Af DCUM
billede
SMpiger_verdenskort.jpg

Ministeren for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby vil etablere en klageinstans under DCUM. En mobbeinstans der skal hjælpe elever og forældre i sager om mobning.  

Børn og unge skal have et sted at henvende sig, hvis deres skole ikke griber ind over for mobning. Derfor er ministeren nu klar med en model for etablering af en mobbeinstans under DCUM.

DCUMs Centerleder Jannie Moon Lindskov siger: ”Jeg er glad for at ministeren har taget initiativ til denne klageinstans. Alle elever og studerende har ret til et sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt undervisningsmiljø, hvilket også indebærer en skolegang uden fysisk og psykisk mobning”.

Klageinstansen skal være sidste udvej, og ministeren lægger op til, at elever og forældre i første omgang indbringer sager til kommunalbestyrelsen, hvis der er tale om kommunale institutioner, og til skolens bestyrelse, hvis det drejer sig om frie grundskoler og selvejende institutioner.

”Det giver god mening at lade klageinstansen være sidste udvej. Det er væsentligt at der er mulighed for at arbejde med udfordringerne lokalt, og med dialogen som værktøj, inden klageinstansen aktiveres”, siger centerleder Jannie Moon Lindskov og understreger, at hun ser frem til den videre proces med at få etableret instansen hos Dansk Center for Undervisningsmiljø.  

SMSkatere.jpg
Jannie Moon Lindskov
Centerleder, DCUM

"Det giver god mening at lade klageinstansen være sidste udvej. Det er væsentligt at der er mulighed for at arbejde med udfordringerne lokalt, og med dialogen som værktøj, inden klageinstansen aktiveres"