Spring til indhold

Undervisningsmiljøprisen UMP

SMPige_drengExt.jpg

Hvert år uddeler undervisningsministeren 100.000 kr kr. til en skole eller et studiested, som har gjort en særlig indsats for at skabe og opretholde et godt undervisningsmiljø. 

UMP hvad?
Undervisningsmiljøprisen UMP tilfalder en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. De 100.000 kr. tilfalder skolen/studiestedet.

Indsatser som belønnes er kendetegnet ved at de har forbedret undervisningsmiljøet på den pågældende skole/studiested. Indsatsen kan både handle om de fysiske rammer, lokaler, inde- og udearealer, men det kan også være tiltag i det psykiske miljø som f.eks handler om relationer, social trivsel og/eller faglig trivsel.

Hvem?
Alle kan indstille og alle kan indstilles. Kender du én som fortjener anerkendelse for sin indsats for undervisningsmiljøet, så kan du indstille vedkommende til prisen her på sitet fra 1. maj 2017

Hvornår?
Indstilling af vinderkandidater til UMP foregår hvert år maj-november. Vinderen afsløres på skolernes nationale trivselsdag den første fredag i marts det efterfølgende år. På baggrund af indkomne indstillinger udvælger og foreslår DCUM vinderkandidater til undervisningsministeren.

UMP og DCUM
DCUM ser Undervisningsmiljøprisen i en naturlig sammenhæng med det oplysnings-, informations- og formidlingsarbejde centret udfører for at fremme udviklingen af et godt undervisningsmiljø på alle landets skoler og uddannelsessteder. Elevernes og de studerendes muligheder for udvikling og læring er helt afhængig af et godt undervisningsmiljø, hvor de selv er engagerede aktører sammen med ledelsen og underviserne.

 

Vinder af Undervisningsmiljøprisen 2017

læs mere

  Nominerede til Undervisningsmiljøprisen UMP 2017            

læs mere

Har du spørgsmål vedrørende Undervisningsmiljøprisen UMP, så send en mail til ump@dcum.dk eller ring til DCUM på +45 72 26 54 00.

 

 

  • Undervisningsmiljøprisen er indstiftet i 2005 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.

  • Undervisningsmiljøprisen uddeles en gang om året og den består af et diplom og 100.000 kr som overrækkes personligt af undervisningsministeren.
     
  • Prisoverrækkelsen finder sted på skolernes nationale trivselsdag - den første fredag i marts hvert år.