Spring til indhold

Dansk Trivselsforum 2018 – optimisme og trivsel i skolen

IMG_0533.JPG

For tredje år i træk zoomer vi ind på skoleelevernes trivsel - Velkommen til Dansk Trivselsforum 2018.

Det gør vi fordi trivsel og læring hænger uløseligt sammen, og i år ser vi specifikt på elevernes oplevelse af optimisme, forventninger og tro på sig selv og disse forholds indflydelse på elevernes trivsel.

Troen flytter bjerge, siger man. Og det gør den på godt og ondt, for uanset om du tror du kan eller tror du ikke kan, så får du formodentlig ret. For ting er tilbøjelige til at gå som vi forventer. I skolen afspejles både lærerens og elevens forventninger nærmest uhyggeligt tydeligt i elevens præstationer. Begrundet optimisme i skolen er således en gylden forudsætning for pædagogisk succes, mens pessimisme er noget nær en sikker vej til opgivenhed og fiasko. 

Hvad kan man pædagogisk foretage sig for at ingen elever mister troen på sig selv i skolen? Og hvad kan elever øve sig i for ikke at ende som ofre for omstændighederne? Disse og mange andre spørgsmål forsøger Dansk Trivselsforum 2018 at besvare.

Igen i år har vi samlet et stærkt hold på scenen, og du vil blandt oplægsholderne på Dansk trivselsforum 2018 bl.a finde Hans Henrik Knoop (professor DPU), Anne Skare Nielsen (Fremtidsforsker), Bjørn Holstein (Professor emeritus SDU), Rune Vinther pedersen (DCUM), Bo Krüger (Motivationsekspert), Sarah Gruszov Bærentzen (Formand for Danske Skoleelever)  ligesom vi igen i år får besøg af en skoleklasse, der vil fortælle om deres trivselsarbejde i praksis.

 

 

Ministerbesøg

Og så har undervisningsminister Merete Riisager meldt sin ankomst til Dansk Trivselsforum 201, hvor hun vil levere årets åbningstale. Programmet må således siges at være det stærkeste nogensinde i Dansk Trivselsforums nu 3-årige historie. Vi glæder os til at byde alle interesserede velkommen, og vi håber at alle  får brugbare inputs med hjem til arbejdet med undervisningsmiljøet i praksis i kommunerne, på skolerne, i klasselokalerne. For det er det det hele handler om.

 

Dagens program

 

NB! - venteliste til Dansk trivselsforum 2018

Alle pladser til Dansk Trivselforum 2018 er desværre udsolgt. Vi har oprettet en venteliste som effektueres i tilfælde af afbud fra allerede tilmeldte. Tilmeld dig ventelisten i formularen herunder.

 Hvem fortjener 100.000 kr?

Hvert år uddeler undervisningsministeren 100.000 kr. til en skole eller uddannelsesinstitution, der har gjort noget særligt for undervisningsmiljøet

Undervisningsmiljøprisen gives til en lærer, elev, klasse, årgang, lærergruppe, skole eller et uddannelsessted, der har gjort en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige  indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. Pengepræmien tilfalder skolen eller uddannelsesstedet.

Næste ansøgningsperiode er april-november 2018.

læs mere
SMSkatere.jpg

DCUMs netværk

DCUM deltager i netværk og driver egne netværk for at samle og dele viden og inspiration om børne- og undervisningsmiljø. 

 

 

 

 

læs mere
SMpiger_verdenskort.jpg